Last van geluid van klotsend water onder motorkap van auto? De oplossing

Na een flinke regenbui hoorde ik het geluid van klotsend water onder de motorkap van mijn Citroen C3 Picasso.
verstopte paravanHier schijnen meer mensen met verschillende soorten auto’s last van te hebben.

Meestal komt het omdat de paravan onder de motorkap zit verstopt en je deze dus moet schoonmaken.

De paravan? Ja, de paravan, dat is het (kunststof) onderdeel / rooster tussen je voorruit en ruitenwissers en de rest van je motorkap. Het loopt over de gehele breedte van de auto.
Bij een grove constructie van het rooster kunnen er grotere stukken vuil en met name blaadjes doorheen die de afvoer van de paravan kunnen verstoppen. Als ie verstopt zit, kan ie met een flinke regenbui snel vollopen. Bij het nemen van bochten kun je dan een klotsend geluid van onder je motorkap horen.
Als ie helemaal verstopt zit en/of bij een wolkbreuk kan de ruimte zelfs overstromen.
Het water kan ook in je auto lopen en schade toebrengen aan de electronica. Ook kan je verwarmingselement onder water komen te staan.

Paravan C3 Picasso

Bij de Citroen C3 Picasso is dit relatief makkelijk op te lossen. Onder de motorkap aan de bijrijderskant kan een deel van het rooster worden losgemaakt, waarna je met de hand het vuil kunt weghalen en eventueel de afvoer kunt doorprikken en schoonmaken.
Aan de bestuurderskant is het lastiger, daar kun je niet goed bij, maar met een lange dunne staaf kun je in ieder geval proberen de afvoer door te prikken.

 

 

 

Gerelateerd:
– Vervang zelf een buitenspiegel van de Citroen C3 Picasso
Lampje mbt storing emissiesysteem resetten

 

Geef een reactie