Spiegel Citroen C3 Picasso zelf vervangen

Door een klein ongelukje is de buitenspiegel van onze Citroen C3 Picasso gesneuveld. Bij de garage nagevraagd wat het vervangen zou gaan kosten. We kregen een prijsopgave van een zeer stevige €425,-, terwijl een bruikbare spiegel voor onze auto op internet al te vinden was voor circa €80,-.
Daarom ben ik maar eens gaan kijken of het klusje zelf te klaren is en dat blijkt ook voor een amper technisch persoon vrij redelijk te doen.

“Gewoon” met een torx schroevendraaier de 4 schroefjes (2 links, 1 rechts en 1 bij de knoppen van de raambediening) van het deurpanel verwijderen, deurpanel loshalen en met een extra lange dopsleutel (maat 13 mm en lengte 78 mm) of een pijpsleutel (13 mm) het boutje rond de bevestigingspen losdraaien. Stekkertjes loshalen en spiegel verwijderen.
Vervolgens bevestig je een vervangende spiegel, klikt de 2 stekkertjes er weer in en plaatst het deurpanel weer terug.

buitenspiegel citroen C3

Als je een vervangende spiegel, de juiste torx schroevendraaier en dopsleutel in bezit hebt, kun je de spiegel binnen circa 30 á 45 minuten vervangen.

Dat betekent dus dat wanneer een garage de buitenspiegel vervangt door een tweedehands versie of een nieuwe alternatief (niet een originele Citroen) exemplaar, de kosten beperkt zouden moeten kunnen zijn tot circa €150,-

 

Nb Meer foto’s van de situatie bij de C3 Picasso volgen nog.

Hieronder een filmpje met uitleg hoe je het zelf kunt fiksen bij een Citroen DS3, een situatie die vrijwel identiek is als bij de C3 Picasso.

 

 

Op internet vind je de juiste vervangende spiegel via verschillende artikelnummers of referentienummers, o.a:

Let op:
1) sommige nieuwe spiegels worden geleverd met alleen een laag grondverf (primer). De kleuren op de website van de leverancier komen dan niet overeen met de kleur van de geleverde spiegel.
2) check het aantal stekkers en draden. Voor elektrisch inklappen, elektrisch afstellen én spiegelverwarming heb je 2 stekkers met in totaal 9 draden nodig. Als je het inklappen niet belangrijk vindt, kun je er ook één met 1 stekker en drie draden/polen kopen voor alleen elektrisch afstellen.

 

Andere tip:

Lampje mbt storing emissiesysteem resetten

 

Gepubliceerd in Tips

Geef een reactie