Effectieve snelheidscontroles in de Algarve, Portugal

Ik was onlangs in de Algarve in het zuiden van Portugal en kwam daar een leuk concept voor snelheidscontroles tegen.

Op veel plaatsen binnen de bebouwde kom zijn hier geen flitspalen, maar stoplichten die op rood springen wanneer je te hard rijdt. Effectieve snelheidscontrole, Algarve, PortugalDeze blijken vrij effectief, want overal waar deze stoplichten staan opgesteld, houdt men zich vrij goed aan de snelheid. Dit om het simpele feit dat je er niets mee opschiet om te hard te rijden. Immers het eerstvolgende stoplicht zal op rood springen en dat kost je meer tijd dan je überhaupt met te hard rijden door de bebouwde kom kunt winnen.
Een klein nadeel is dat soms ook andere weggebruikers last hebben van de te hoge snelheid van een ander. Als iemand achter je veel te snel rijdt om pas “boven op jouw bumper” af te remmen, heb je kans dat het stoplicht nog net voor jou in plaats van precies voor de “dader” op rood springt.

Die enkele keer dat dat gebeurde reageerde ik simpelweg door erg laat en superlangzaam op te trekken, zodat het de veel-te-hardrijder nog meer tijd kostte. Als vakantieganger heb ik immers toch geen haast.

Geef een reactie