Ik Vertrek selecteert op kans op tegenslag

Wij hebben hier lang geleden al eens geschreven over het TV-programma “Ik Vertrek”.

Honderdduizenden mensen verkneukelen zich wekelijks over de domheid, onhandigheid en het gebrek aan voorbereiding van landgenoten die hun hart volgen en zich storten in een buitenlands avontuur. Iets wat velen misschien eigenlijk ook graag zouden willen, maar niet durven omdat ze worden tegengehouden door de ratio.

Waaorm die verbazing?
Ik verbaas mij keer op keer weer over de verbazing in de vele tweets over het programma Ik Vertrek.
Het is al jaren bekend dat de redactie van Ik Vertrek selecteert op de kans op drama en ellende. Hoe slechter de voorbereiding, des te groter de kans op tegenslag des te groter de kans dat mensen mogen meedoen aan Ik Vertrek.
Een soepel verlopen vertrek is absoluut uitzonderlijk in dit programma. Dat is bekend. Aspirant deelnemers aan Ik Vertrek zouden zich na selectie dus nog eens goed achter de oren moeten krabben. Je wordt niet zo maar geselecteerd. De kans op tegenslag is dus groot. Misschien tijd om je plan nog eens goed door te nemen of eindelijk eens te beginnen met het opstellen van een goed plan. Of je emigratie nog even uitstellen tot je je vertrek beter hebt voorbereid.

 

Geef een reactie