Auto huren in Spanje, Italië, Portugal , extra’s als kinderstoeltje

De laatste jaren kun je via internet de prijzen van autoverhuur vrij goed vergelijken en soms hele scherpe aanbiedingen vinden.

kinderstoeltje huurautoEchter, bij de aanbiedingen van bijv autoeurope, eautohuur, sunnycars etc zitten soms nog “leuke” addertjes onder het gras, waarbij ze bovenop de aanbiedingen op o.a. de volgende wijzen proberen extra te verdienen:

– hoge bedragen voor het toestaan van een extra bestuurder

– hoge bedragen voor de afkoop van het eigen risico en/of voor risico banden of glasschade

– de auto met volle tank krijgen (tegen hoge literprijs) en leeg moeten retourneren, althans niets krijgen voor wat er in de tank zit.

– absurde bedragen voor extra diensten als kinderstoeltjes en navigatie.

Zo kan bijvoorbeeld het bedrag voor het afnemen van een kinderstoeltje soms oplopen tot Euro 100,- a Euro 130,- voor enkele weken autohuur, iets waar je soms pas bij aankomst achterkomt en dan heb je niet zoveel keuze meer. Vaak krijg je dan ook nog één of ander goedkope en ranzige kinderstoel.

Echter, in landen als Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië hebben je voor dat probleem van een kinderstoeltje een goedkoop alternatief:

Rij gewoon naar de dichtsbijzijnde Intermarche of andere hypermarche en koop daar voor een paar tientjes een gloednieuw en licht kinderzitje, die lekker schoon is en voor een paar weken prima volstaat. Met een beetje geluk kun je hem daarna ook nog mee terugnemen en kun je hem een andere keer weer gebruiken of iemand anders blij mee maken.
Zelf hebben wij onze kinderstoeltje uit Portugal via Marktplaats nog voor meer kunnen verkopen dan we zelf betaald hadden.

Bovenstaande geldt overigens ook voor campingbedjes waar sommige hotels achterlijke bedragen voor rekenen. Zo hoog, dat je er makkelijk zelf een kan kopen bij bijvoorbeeld de Jumbo.

 

Gepubliceerd in Tips

Geef een reactie