GPS horloge voor kind

Een paar weken geleden heb ik een gps horloge voor mijn dochter gekocht. Een leuk hebbedingetje met o.a. de volgende functies:

– Locatiebepaling buiten door middel van GPS en/of LBS/UMT
gps horloge kind– SOS-knop
– Geofence: elektronisch afzetgebied van 200 tot 2000 meter
– Wekker/alarm
– Bellen en gebeld worden
– SMS alert bij afdoen van het horloge
– Maakt gebruik van een micro-SIM-kaart (zelf bijkopen)
– bijbehorende app t.b.v. instellingen, locatie- en routebepaling

Je kunt zo’n horloge natuurlijk gebruiken om je kind in de gaten te houden (krijg je de vraag of je dat op zo’n manier zou moeten willen), maar je kunt hem ook gebruiken als alternatief voor een mobiele telefoon (waar je kind wellicht nog te jong voor is) óf als alternatief voor een polsbandje met telefoonnummer zoals je wel eens op festivals, het strand of in pretparken ziet.
Mocht je onverhoopt je kind kwijt raken in de drukte dan kun je hem/haar eenvoudig bellen of het kind kan zelf zijn ouders bellen door één druk op de knop. Middels een druk op de SOS knop, gaat het horloge te ingestelde SOS nummers bellen tot er bij één van de nummers wordt opgenomen.

Het GPS horloge kan ook handig zijn op een grote camping of bungalowpark, zodat het kind lekker zijn eigen gang kan gaan, terwijl de ouders het kind gemakkelijk kunnen terugvinden. Of het kind kan zelf bellen, wanneer ie onverhoopt toch de weg terug niet kan vinden door al die huisjes / stacaravans of tenten die op elkaar lijken.

Daarnaast vinden sommige kinderen het natuurlijk erg cool om via hun horloge te kunnen bellen.

Voor de paar tientjes (al vanaf Euro 20,- verkrijgbaar) is het in ieder geval geen weggegooid geld. Bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Megagadgets.

 

 

keywords: gps, horloge, kinderen, tracking

 

 

Gepubliceerd in Tips

Geef een reactie