Vergelijk prijzen internationaal voor je een vakantie boekt !

Wanneer men een vakantie boekt via een reisorganisatie als TUI, Eurocamp of Lux-camp kan het verstandig zijn om de prijzen van de bestemmingen / reizen van uw voorkeur te controleren op verschillende landenversies van diezelfde aanbieders.

Zo heeft Eurocamp, bijvoorbeeld Eurocamp.nl voor Nederland, Eurocamp.de voor Duitsland en Eurocamp.co.uk voor het Verenigd Koningrijk / Engeland.

Wanneer men de tarieven op deze verschillende versies vergelijkt, komt men (althans in het voorjaar van 2017) verschillen tegen tot 40% tegen voor exacte dezelfde accommodatie op dezelfde camping en met dezelfde data.

Zo waren bepaalde accommodaties in Frankrijk in de meivakantie op de Nederlandse versie soms 40% duurder dan op de Engelstalige versie. Prijzen in de zomervakantie lagen op de Engelstalige versie soms 40% hoger dan op de Nederlandstalige versie.

(nb klik voor grote versie)

Nb dit soort verschillen komt men niet alleen tegen bij campingvakanties, ook bij pakketreizen naar bijvoorbeeld Griekenland, Malta en Turkije kan men grote verschillen tegen komen wanneer men prijzen van dezelfde reisorganisatie in verschillende landen vergelijkt.

Gelukkig zijn er geen beperkingen om je vakantie via een buitenlandse site te boeken.

Natuurlijk zijn er ook reisorganisaties die juist zeer transparant zijn. Vacansoleil zet op de engelstalige website zowel de prijzen in ponden als die in euro’s, waarbij de laatste prijzen gelijk zijn aan de prijzen op de nederlandstalige website.

(nb klik voor grote versie)

 

 

keywords: prijzen, verschillen, reisorganisaties, internationaal, websites, prijsverschillen

 

Gepubliceerd in Tips

Geef een reactie