Tegenstanders van multiculturele samenleving zijn helemaal niet tegen buitenlanders!

Het wordt me steeds duidelijker. Tegenstanders van multiculturele aspecten, zijn helemaal niet tegen buitenlanders. Ze zijn tegen de overlast die gepleegd wordt, en tegen de overheid die hier niets aan doet.

Veel tegenstanders van buitenlanders wonen in volkswijken die vroeger alleen door autochtonen nederlanders bewoond werden. Hun tegenstand gaat vooral om: geluidsoverlast, verloedering van de openbare ruimte, aggressieve hangjongeren en een overheid die buitenlanders voortrekt. Dit heeft Forum; Instituut voor Multiculturele Vraagstukken uitgezocht.

Alleen het laatste is toe te wijzen aan buitenlanders. En eigenlijk helemaal niet, want dit argument gaat over gemeentebeleid, en jawel, juist vaak door de gemeente ingesteld. Soms is het overigens gewoon ook niet waar. Soms natuurlijk wel. Maar ja toegewezen asielzoekers moeten bijvoorbeeld ergens wonen, en dat steekt ze dan dat die “zomaar” een huis krijgen.

Maar het “linkse” beleid van de laatste jaren om buitenlanders bij de samenleving te betrekken wat erg gesponsord is met allerlei projecten en financiele injecties heeft dus slachtoffers gemaakt van onze autochtone medemens.

Gemeente hebben deze groep te lang links laten liggen met een mentaliteit van “het waait wel over”, “ze trekken wel bij”. Maar dit trekt niet bij. Dit heeft gemeentesturing nodig.

Natuurlijk is het zo dat er tegenwoordig meer geluidsoverlast is, en de agressieve hangjongere is een lastpak, en het is super balen dat jongeren vaak hun rotzooi zomaar op straat gooien, maar heeft veel meer met opvoeding, interesse in de jongere en ze niet als een groep over 1 kam te scheren te maken.

De stuiptrekking is nu om de jongere harder aan te pakken, de buitenlanders hun privileges te ontnemen en de autochtone nedelander te pleasen. Maar dat is te veel korte termijn denken.

Het rijk en gemeentes dienen een beleid uit te stippelen van samenwerken, samen leven, geluidsoverlast, aggressiviteit hard aanpakken, verloedering tegen gaan en eerlijke toewijzing van middelen.
En vooral COMMUNICEREN wat ze doen en waarom ze het doen voor de gehele gemeente!

Dit is mijnsinziens de uitdaging voor de komende tijd met rechts hard Rijksbeleid en totaal ongenuanceerde uitspraken en links de gemeentes die elke dag hebben te dealen met de burgers die in hun gemeente wonen.

Ik pleit voor het stoppen met benoemen van autochtonen en allochtonen. Stoppen met het hokjesdenken zij en wij. Een gemeente is multi-cultureel, hoe je er ook over denkt. De culturen van hockey en voetbal zijn al verschillend, laat staan de culturen van antilliaanse cultuur en oost europese cultuur bij elkaar.

Begrip en samenwerken moet gestimuleerd worden, communicatie moet positief gekleurd zijn en problemen uitpraten in plaats van onder het tapijt stoppen.

Nederland wordt wakker en pak de handschoen samen op! Als we het aan politici of andere overlaten komt er namelijk niks van terecht.

Geef een reactie