LG Led TV werkt niet meer via HDMI poorten – De Oplossing

Een paar maanden geleden gaf onze LG 42LE8500 TV ineens geen beeld meer wanneer deze was aangesloten via HDMI kabel. Via andere aansluitingen zoals SCART deed ie het nog wel (uiteraard met mindere beeldkwaliteit). Enkele weken geleden gaf de TV van mijn buurvrouw (die precies dezelfde heeft) ook dit probleem.

LG TV HDMI probleem

Bij navraag bij het LG service center vonden ze dit een acceptabel probleem (“zulke TV’s hoeven maar 5 jaar mee te kunnen gaan”) en werd ik door verwezen naar hun service partner CE repair. Deze konden het probleem wel oplossen, maar dat zou dan wel minimaal Euro 342,60 gaan kosten. Veel te veel natuurlijk.

Toen ik op internet ging zoeken bleken veel meer mensen met LG TV’s dit “HDMI probleem” te hebben en bleken sommige een hele aparte doch relatief simpele oplossing te hebben gevonden:
de TV aan de achterkant open schroeven en het moederbord er uit halen om dit moederbord vervolgens 10 minuten in een elektrische oven op 200 a 210 graden te verwarmen.

Het klonk mij nogal vreemd in de oren. Echter, aangezien mijn buurvrouw de TV direct had afgedankt en een nieuwe (uiteraard geen LG) had gekocht, mocht ik het met haar TV uit proberen. En het werkt. Kennelijk zijn er één of meer laspuntjes losgeraakt en door de hitte van de oven smelten de verbindingen weer dicht.

moederbord LG LG 42LE8500Het kost je in totaal misschien 30 á 45 minuten plus wat tijd om het moederbord te laten afkoelen en dan doet de LG TV het weer als vanouds.

Op zedic.com vind je een uitgebreide beschrijving inclusief foto’s van dit LG probleem en de oplossing voor jouw TV. Ook voor iemand met 2 linkerhanden en zonder technische kennis is dit prima te doen. Gewoon goed kijken en eventueel duidelijke foto’s maken van de aansluitingen / stekkers en ze precies terugdoen zoals ze zaten. Het is alleen een kwestie van schroeven losdraaien en 8 stekkertjes losmaken, moederbord eruit en deze na het verwarmen in de oven weer terugplaatsen en alles weer vastmaken.

Succes !

(en voor degene die overwegen een LG TV te kopen: niet doen dus! LG levert matige kwaliteit en slechte service en is niet bereid een oplossing te bieden voor een probleem die door de slechte constructie is ontstaan)

Marktplaats
Mocht je het zelf niet kunnen of aandurven, op marktplaats kun je voor je defecte LG Led TV nog een leuke bedragje krijgen. Er zijn kennelijk diverse opkopers actief die het HDMI probleem kunnen oplossen.

 

 

 

Keywords: LG, 42LE8500, motherboard, HDMI, moederbord, TV, LED, oven

Gepubliceerd in Tips

Geef een reactie