Keuze middelbare school in coronatijden

In aanvulling op het bericht m.b.t. keuze middelbare school en loting het volgende:

Het is natuurlijk ontzettend balen dat de echte open dagen en open avonden van middelbare scholen dit jaar vanwege de corona lockdown niet kunnen doorgaan.

Echter, dat heeft niet alleen maar nadelen, er zitten ook voordelen aan: Je hoeft je niet met vele honderden andere leerlingen en ouders door weet ik hoeveel middelbare scholen te wurmen, maar kunt rustig thuis op te banken naar filmpjes kijken en aan online sessies meedoen.

De online alternatieven bieden inzage in de flexibiliteit, creativiteit, ambitie en het organisatievermogen van een middelbare school en dat verschilt nogal per school. Voor de traditionele open dagen liggen er al jaren draaiboeken en presentaties klaar die jaarlijks hooguit een beetje bijgesteld werden. Dit keer moesten scholen echt aan de bak om zichzelf op een vernieuwende wijze te presenteren.

1 troost:
Eén troost voor achtste-groepers en hun ouders: ook mét open dagen weten velen echt niet zeker of ze de juiste keuze maken. Het blijft een momentopname, meestal ook nog ’s avonds in het donker én veelal met een vrij standaardpraatje van een rector. De sfeer op een open dag geeft slechts een klein beetje inzicht in de sfeer op een school tijdens lesdagen.

 

Terug naar artikel “Middelbare Scholen in Amsterdam, keuze & loting”

Gepubliceerd in Tips

Geef een reactie