Zeitgeist bewustwording wat we met zijn allen aan het doen zijn

 Ik ben Zeitgeist 2011 aan het kijken. Hij is er nu ook Nederlands ondertiteld:

Natuurlijk is niet alles waar wat er in deze film getoond wordt. Economisch of Financieel. Maar de strekking geeft wel stof tot nadenken. We zijn de grondstoffen van de aarde aan het opmaken zonder visie waar het heen moet. We maken producten die slechter zijn dan we kunnen. Het economisch handelsverkeer gaat niet meer uit van schaarste en duurzaamheid maar vooral van geldverkeer.

Mensen die buitensporig veel verdienen noemen we succesvol en mensen die goed doen voor de mensheid in hun kleine ruimte en niet veel nodig hebben, geen aandacht vragen noemen we meer losers.

Wat voor wereld leven we in dat we afhankelijk geworden zijn van geld ipv de natuur?

Ik zal hier af en toe mijn gedachtes en ideen posten op dit gebied. Ik ben geen radicalist, geen natuurfetishist, maar zie wel in dat de huidige manier van leven niet houdbaar is. 

Een wijs man zei al jaren geleden. Ja het is prima dat wij allemaal een auto hebben, een huis etc...maar als bijvoorbeeld alle chinesen dezelfde luxe ambieeren, dan is er maar 1 keus. Zij meer en wij minder, maar niet allebei meer. Dat trekt de aarde niet. 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti