Zeilmeisje Laura Dekker mag toch solotocht rond de wereld maken

Vandaag heeft de rechtbank in Middelburg de ondertoezichtstelling van Bureau Jeugdzorg van zeilmeisje Laura Dekker opgeheven.

Binnen 2 weken zal Laura naar Portugal vertrekken om van daaruit aan haar solozeilreis rond de wereld te beginnen.

De uitspraak is enigszins opmerkelijk daar de Raad voor de Kinderbescherming om verlenging van het toezicht had gevraagd, terwijl Bureau Jeugdzorg Utrecht er voor had gepleit de ondertoezichtstelling direct te beëindigen.

Maandenlang zag het er naar uit dat de ondertoezichtstelling zo lang zou voortkabbelen dat de droom van Laura Dekker om als jongste zeilster ooit solo rond de wereld te zeilen vanzelf onhaalbaar zou worden.

Nu heeft de rechtbank geoordeeld dat het aannemelijk is gemaakt dat Laura via de wereldschool onderwijs zal volgen en dat op grond van het zeilplan en het rapport van een zeildeskundige voldoende blijkt dat er goede maatregelen zijn getroffen die de risico's zo veel mogelijk beperken.

Toen deze kwestie in najaar 2009 begon te spelen, irriteerde de overheidsbemoeienis mij in eerste instantie. Overheidsbemoeienis die het realiseren van zulke dromen onmogelijk leek te maken. Ik ben blij dat Laura en haar begeleiders een goed plan hebben kunnen opstellen, goede voorbereidingen hebben kunnen treffen en dat de betrokken instanties en rechtbank niet vasthouden in hun weigering om haar te laten gaan. Met een goed plan c.q. goede motivatie blijkt er in Nederland dus gelukkig toch het een en ander mogelijk voor ambitieuse jongeren.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.1 (7 votes)

Laura Dekker rondt zeiltocht rond de wereld af

Laura Dekker heeft zaterdagavond haar soloreis om de wereld afgerond en is weer aangekomen in Sint Maarten, de plek waar ze vorig jaar vertrok voor haar solo zeiltocht rond de wereld.

De laatste mijlen van haar wereldreis werd Laura begeleid door familieleden, als haar ouders, zusje en opa en oma. Op zee al vond een hereniging plaats.
Toen Laura Dekker de haven binnen voer, werd ze door een kleine armada aan plezierboten onthaald.

http://www.nu.nl/binnenland/2720840/laura-dekker-rondt-wereldreis-af.html

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti