Volkskrant: "Armoede in Nederland naar 1 miljoen"

De zogenaamde kwaliteitskrant "de Volkskrant" schreef vandaag in het belangrijkste artikel van de voorpagina dat 1,1 miljoen Nederlanders in armoede leven.
 

Terwijl de Wereldbank een armoedegrens van circa euro 30,- per maand hanteert, worden in Nederland gezinnen met inkomens van Euro 960,- tot maar liefst Euro 1980,- per maand als arm gerekend.
 

Echt te lachwekkend. Hiermee geef je 1,1 miljoen Nederlanders min of meer het recht om zich arm te voelen, terwijl ze nagenoeg allemaal op mondiale schaal nog altijd met gemak tot de 50% rijksten behoren.
 

De zogenaamd arme mensen in Nederland hebben bijna allemaal een (sociale huur)woning van steen, voldoende te eten, een TV, mobiele telefoon, kleding en zelfs nog wat geld voor sociale participatie als een (sport)club.
 

Wat een verschil met de miljoenen straatkinderen die blij mogen zijn als ze onder een brug, in een portiek of kartonnendoos kunnen slapen. Die slapen in de middenberm van snelwegen als dat al lukt met het gevoel van honger in hun buik.
 

Armoede in Nederland, dat geldt misschien voor enkele honderden of hooguit duizenden mensen, maar voor de rest.................laat mij niet lachen. Wat een grootse onzin.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (3 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti