Softdrugs legaliseren om crisis te bestrijden

Richard Branson opperde afgelopen zaterdag in Barcelona het idee om softdrugs te legaliseren om de financiële crisis in Spanje te bestrijden. Met het legalisering van softdrugs kan er heel veel geld worden bespaard in de strijd tegen drugsbendes én nog veel meer geld worden verdiend door BTW-heffing en incasseren van inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

 

Een prima getimed betoogd waar ik al vele jaren achter sta. Het is zonde van het geld en de inspanning om de onzinnige wetten tegen softdrugs na te leven, terwijl die drugs weinig verschillen van het zeer veel gebruikte en legale middel alcohol.

 

Als softdrugs in de hele Europese Unie gelegaliseerd worden, is waarschijnlijk een groot deel van de crisis in één klap opgelost en hebben vele overheden hun financiën direct weer (redelijk) op orde. Ik zou daar wel eens een rekensom van willen zien.

 

Als we naar de andere kant van de oceaan kijken, dan zouden er in Mexico jaarlijkse vele honderden mensenlevens kunnen worden gespaard, wanneer in Mexico en de VS een groot deel van de drugs gelegaliseerd worden.
Hoogste tijd dat overheden hun kans pakken.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Washington legaliseert marihuana

De Amerikaanse staat Washington, heeft als eerste van de Verenigde Staten het gebruik van marihuana gelegaliseerd. Het in bezit hebben van de softdrug voor eigen gebruik is nu niet meer strafbaar.

In deze staat begrijpen ze dat je in plaats van veel bestrijdingskosten beter belasting kan heffen over de verkopen: 3 dubbel winst: meer inkomsten, minder kosten en minder criminaliteit.

Wanneer volgt Nederland waar nu het slappe en onbegrijpelijke gedoogbeleid geldt. Nederland is dus nog conservatiever dan sommige staten van de VS.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti