sport

Dopinggebruik in de Ronde van Frankrijk

In aanvulling van mijn post over de UCI van gisteren, hierbij een afbeelding uit Metronieuws.nl van vandaag.

Het is een weergave van de top10 in de Ronde van Frankrijk in de jaren dat Lance Armstrong de Tour won.

dopinggebruik Ronde van FrankrijkMaar liefst 70% van de posities wordt ingenomen door renners met een besmet verleden (de rode kruisjes + de "winnaar"), van de overige 30% is (nog) niet bekend dat ze een verleden met doping hebben.

Mijn inziens toont deze afbeelding het grote onvermogen van de UCI aan om doping in het professionele wielrennen tijdig uit te bannen.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.8 (11 votes)

Bij de UCI moet schoon schip gemaakt worden

UCI-voorzitter Pat McQuaid heeft vandaag wel een hele grote mond. De internationale wielerunie maakte bekend dat zij het eens is met de beslissing van USADA om wielrenner Lance Armstrong levenslang te schorsen en hem zijn zeven zeges in de Ronde van Frankrijk, behaald tussen 1999 en 2005, af te nemen.

UCI-voorzitter Pat McQuaid zei onder meer dat Lance Armstrong geen toekomst heeft in het wielrennen en dat hij het verdient om te worden vergeten. Grote woorden voor een organisatie die meer dan 13 jaar lang zelf niet heeft kunnen aantonen dat Armstrong doping heeft gebruikt, door fraude en omkoping of door hopeloos falen. Ook nu heeft USADA slechts indirect bewijs geleverd.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.6 (9 votes)

Tibetaanse sporter wint bronzen medaille op Olympische Spelen in Londen

De Tibetaanse snelwandelaarster, Shenjie Qieyang, die voor China uitkwam maar eigenlijk Tibetaans is, heeft op de Olympische Spelen in Londen de bronzen medaille op de 20 kilometer gewonnen.

Een uniek moment in de geschiedenis. Terwijl Chinese supporters zwaaiden met hun rode vlaggen, zwaaiden de Tibetanen in Londen met de vlag van Tibet, wat verboden is in China. Ze konden horen en zien elkaar, maar ze negeerden elkaar angstvallig.

Lokatie

London City of
United Kingdom
51° 30' 44.6652" N, 0° 5' 30.804" W
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.8 (9 votes)

Waterland Oosttocht schaatsen op natuurijs

WaterlandoosttochtWas vandaag een prachtige dag om te schaatsen op natuurijs: heerlijk zonnig, net onder nul en niet al te veel wind.
Vanmiddag hebben we met zijn 2-en de Waterland Oosttocht geschaatst. Deze schaatstocht net ten oosten van Amsterdam gaat o.a. door Ilpendam, Monnickendam, Broek in Waterland, Zunderdorp, Schellingwoude, Holysloot en Zuiderwoude.

Er zijn 3 varianten: 2 van 25 kilometer en 1 van 45 kilometer.

schaatsen op natuurijs in Waterland bij Amsterdam

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.3 (6 votes)

Ronald Naar overleden bij afdeling Cho Oyu (Tibet)

De bekende Nederlandse bergbeklimmer Ronald Naar is overleden tijdens de afdeling op de berg Cho Oyu in Tibet.

Naar heeft in zijn leven vele hoge toppen (o.a. Mount Everest, Broad Peak) en moeilijk bergwanden bedwongen. In 2004 kwam zijn boek "Leven en dood op de Mount Everest" uit.

In 1996 werd Ronald Naar geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn verdiensten voor de Nederlandse bergklimsport.

cho oyu Tibet

foto: Cho Oyu, gefotografeerd vanuit het Tibetaanse plaatsje Tingri.

 

Lokatie

Netherlands
28° 6' 18.4896" N, 86° 41' 11.3604" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.8 (5 votes)

Zeilmeisje Laura Dekker mag toch solotocht rond de wereld maken

Vandaag heeft de rechtbank in Middelburg de ondertoezichtstelling van Bureau Jeugdzorg van zeilmeisje Laura Dekker opgeheven.

Binnen 2 weken zal Laura naar Portugal vertrekken om van daaruit aan haar solozeilreis rond de wereld te beginnen.

De uitspraak is enigszins opmerkelijk daar de Raad voor de Kinderbescherming om verlenging van het toezicht had gevraagd, terwijl Bureau Jeugdzorg Utrecht er voor had gepleit de ondertoezichtstelling direct te beëindigen.

Maandenlang zag het er naar uit dat de ondertoezichtstelling zo lang zou voortkabbelen dat de droom van Laura Dekker om als jongste zeilster ooit solo rond de wereld te zeilen vanzelf onhaalbaar zou worden.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.1 (7 votes)

Kleurige hoofddoekjes, prachtig toch !

Vanmiddag gezien: 3 moslima's op hun scooter met resp een rode, witte en blauwe hoofddoek en Beesies van AH op het frame bevestigd. Helaas was ik te laat voor een foto.

En dan heb je van die achterlijke en bekrompen figuren die zulke kleurrijke kledingstukken willen verbieden.

 

 

Meer over de multiculturele samenleving

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (5 votes)

Nederland neemt massaal vrij voor kwartfinale tegen Brazilië

Nederlandse werknemers nemen massaal vrij voor kwartfinale tegen Brazilië. Van degenen die op vrijdag normaal gesproken werken, neemt 61 procent een deel van de dag of de hele dag vrij om de verrichtingen van het Nederlands elftal tegen Brazilië te kunnen volgen. Zie berichtje op nu.nl

Nu nog een fijne uitslag ! Laten we het hopen.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

WK voetbal: waarom zijn de Noord Koreanen zoveel slechter de laatste 2 wedstrijden?

De Noord Koreanen zijn een schim van de eerste wedstrijd tegen Brazilie. Hoe komt dit?
Volgens mij heeft het te maken met de verdwijning van 4 Noord Koreanen. Wij weten niet meer wie opgesteld stonden de eerste wedstijd. Tenminste ik heb het nergens kunnen vinden. Maar de geruchten zijn sterk dat er 4 Koreanen verdwenen zijn.

Misschien wel de Mark van Bommel en Arjen Robben van Noord Korea.  Ik heb nergens verder hier iets over gehoord. Maar het spel was zoveel slechter de laatste 2 wedstijden dat het er wel mee te maken MOET hebben.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Bavaria Dutchbabes vandaag voor de rechter

Twee van de Bavaria Dutchbabes die vorige week maandag bij de WK-wedstrijd Nederland-Denemarken hardhandig uit het stadion werden verwijderd en werden vastgehouden, moeten vandaag voor de rechter in Johannesburg verschijnen.

Ze worden er van beschuldigd in hun oranje jurkjes ongeoorloofde reclame te hebben gemaakt.

Na eerdere berichten op hirsi.nl, zullen we de uitkomst van deze rechtzitting natuurlijk ook publiceren.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti