milieu

Hoe controleer je of een ei nog houdbaar is? Het Antwoord!

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling. Consumenten wordt aangeraden om de tenminste houdbaar tot (THT) datum niet als laatste gebruiksdatum te hanteren, maar zelf te kijken, ruiken en/of proeven of voedsel nog gegeten kan worden of niet.

 

Houdbaarheid eieren testenMaar hoe weet je nu of een ei nog houdbaar is of niet? Moet je eerst een ei koken en daarna proeven of het wel kan?

 

Nee, voor eieren is er een vrij simpele methode om te controleren of een ei nog goed is of niet.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.2 (11 votes)

Normale Alkaline batterijen kun je best opladen

Nog steeds worden veel te veel gewone batterijen na één keer gebruiken weggegooid. Hopelijk wel in de daarvoor bestemde bakken bij onder andere supermarkten en bouwmarkten, maar regelmatig ook bij het gewone huisvuil.

Met een speciale alkaline batterijenoplader kunnen gewone batterijen nog wel tot 20 keer worden opgeladen. Ze halen dan niet meer hun oude niveau, maar 85% moet haalbaar zijn, zeker bij de wat betere en dus duurdere batterijen. Zonde om direct weg te gooien dus.

Dat herladen dient dus met een speciale oplader te gebeuren om oververhitting te voorkomen. Opladen met een gewone batterijenlader kan gevaarlijk zijn.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 2.9 (10 votes)

Biogolf, de biologisch afbreekbare golfbal

biologisch afbreekbare golfbalBiogolf heeft de NatureSX, een volledig biologisch afbreekbare golfbal, op de markt gebracht.

Jaarlijks raken er wereldwijd honderden miljoenen golfballen kwijt (er worden circa 900 miljoen stuks geproduceerd) en het kost honderden jaren voor zo'n bal is afgebroken. Een flinke milieuvervuiling dus. En onnodig !

Biogolf heeft als oplossing de 100% biologisch afbreekbare golfbal ontwikkeld. Deze bal is onder meer gemaakt uit aardappelstijfsel in een geheime formule: een restproduct uit de patatindustrie. 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.3 (12 votes)

Eindelijk gaat Amsterdam ook plastic scheiden

plastic inzameling AmsterdamSinds kort kunnen inwoners van Amsterdam hun plastic afval in één van de circa 160 speciale containers gooien. Dat heeft natuurlijk veel te lang geduurd, maar gelukkig is het nu eindelijk zover dat de hoofdstad plastic nu ook apart inzamelt.

We doen direct mee en dan word je direct bewust gemaakt hoeveel plastic, in de vorm van flessen, flacons, tubes, zakken, knijpflessen, doppen en deksels etc er voorheen in de normale vuilniszaken verdween.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.4 (8 votes)

Zonne-energie langs en boven de autosnelweg

Al eerder schreef ik een berichtje over hoeveel verder Duitsland is op het gebied van zonne-energie in vergelijking met Nederland.

zonne energieHierbij nog maar eens een berichtje over oude en nieuwe projecten in Duitsland.

 

Lokatie

Hösbach, Bayern
Germany
49° 59' 55.986" N, 9° 12' 0.072" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.8 (5 votes)

Braun kalkfilter 63217643 voor waterkoker WK300 / WK210 / WK308

Het waterfilter van onze Braun waterkoker WK300 is stuk, maar helaas is dit kalkfilter type 63217643 niet (makkelijk) meer te verkrijgen. braun waterfilter 63217643 wk300Die van de WK600 wel, echter die wijkt net te veel af om te passen in de WK300.

 

Toch zonde dat je om zo'n kleinigheidje een verder prima apparaat moet afdanken. Of heeft iemand een idee waar dit kalkfilter te krijgen is, danwel hoe je dat op een andere manier kunt oplossen?

---

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (4 votes)

Spaarlampen, niet echt voordelig

Energie besparen is hot en spaarlampen worden veelvuldig gepromoot en de ouderwetse gloeilampen (wettelijk) uitgefaseerd.

Dus circa 1,5 jaar geleden heb ik ook 8 spaarlampen gekocht die 3 a 4 keer zo veel kostten als een gewone gloeilamp, maar veel zuiniger zouden moeten zijn én 8 a 10 jaar zouden moeten meegaan.

Spaarlampen

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.1 (7 votes)

Milieuzone Amsterdam lek ?

Eind 2008 is het centrum van Amsterdam een milieuzone voor vrachtauto's geworden. milieuzone AmsterdamIn deze milieuzone, bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren, mogen alleen vrachtauto's komen die voldoen aan bepaalde milieueisen.

 

Lokatie

Camera-controle Milieuzone
Nachtwachtlaan
Amsterdam
Netherlands
52° 21' 24.5736" N, 4° 50' 36.2832" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 2 (1 vote)

De honger in Afrika tegenover de hulp aan Griekenland, wat is eerlijk?

Vandaag stond in alle kranten dat de hulp aan Afrika zo'n miljard euro moet zijn om de honger op te lossen.
Nog een paar 100 miljoen meer en irrigatiekanalen kunnen worden gemaakt.

U zult zeggen dat is een hoop geld. Maar de Europese Unie tikt eventes 150 Miljard bij elkaar om Griekenland te redden!

Op Giro 555 kunt u geld sturen hiervoor.

Kijk de Europeanen willen de Euro waarde behouden en hebben honderden miljarden ervoor over om dit te bewerkstelligen.

Als nu alle Kenianen, Somaliers e.a. Afrikanen die ooit in de "hoorn van Afrika" gewoon hebben een paar euro storten op Giro 555 of in hun eigen nieuw westers land dit doen, dan is die Miljard toch zo bij elkaar?
 

Nog geen beoordelingen

Afvalverwerkingskosten veelal onnodig hoog

Gisteren was er een leuke aflevering van Goudzoekers (VPRO) op Ned2.

Hierin werd de vraag gesteld waarom we eigenlijk afvalstoffenheffingen en verwijderingsbijdrage moeten betalen, terwijl er heel veel verdiend wordt aan (het recyclen van) afval.

De conclusie was dat bij goede afvalscheiding én het verdwijnen van de overcapaciteit van verbrandingsovens de afvalstoffenheffing op termijn naar nul moet kunnen gaan. 

Zie hieronder

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti