media

Ik Vertrek selecteert op kans op tegenslag

Wij hebben hier lang geleden al eens geschreven over het TV-programma "Ik Vertrek".

 

Honderdduizenden mensen verkneukelen zich wekelijks over de domheid, onhandigheid en het gebrek aan voorbereiding van landgenoten die hun hart volgen en zich storten in een buitenlands avontuur. Iets wat velen misschien eigenlijk ook graag zouden willen, maar niet durven omdat ze worden tegengehouden door de ratio.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (16 votes)

Dramatisch slechte weersvoorspellingen

Weersvoorspellingen in Nederland zijn nooit zo heel betrouwbaar te zijn. De laatste weken lijken ze slechter dan ooit. Bijv de laatste dagen.

Voor vrijdag werd er een matig dagje voorspeld, gevolgd door een zonnig weekeinde. Hebben we vrijdag een 's zomers dag en een grauw, fris en nat weekeinde.

Gisteren las ik nog "Nazomer laat zich vanaf nu niet meer zien". "Daar ga ik iets over schrijven dacht ik net", terwijl ik in korte broek met ontbloot bovenlijf in de zon zit te werken (25 graden in de schaduw), lees ik in het nieuws: "Maandag gaat de boeken in als de warmste 22 oktober ooit. In De Bilt steeg het kwik tot 21,5 graden "

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.6 (7 votes)

Elfstedentocht

Het moet ook niet gekker worden: er is een beetje vorst aangekondigd en op 1 plek in Nederland kan er op een natuurijsbaan met harde ondergrond worden geschaatst en diverse media beginnen direct te speculeren over een Elfstedentocht.

 

Typisch weer zo'n gevalletje zendtijdvulling en volstrekte onzin als nieuws verkopen.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.7 (7 votes)

Warum? Bordjes-man uit Duitsland krijgt ook in Luik weer aandacht

Warum? Waarom? Waarom krijgen de bordjes van aandachtvrager Timo Tasche toch iedere keer weer aandacht.
Al jaren weet deze man uit Duitsland bij schietpartijen en andere dramatische gebeurtenissen de aandacht op zijn bordjes te vestigen.

Lokatie

Aanslag in Luik met granaten en geweren
Place Saint-Lambert
Luik, Liege
Belgium
50° 38' 43.62" N, 5° 34' 21.954" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.7 (6 votes)

Wikipedia weer aggressief op bedel-toer.

Wie de de laatste weken een artikel heeft gelezen was het waarschijnlijk al opgevallen: Wikipedia is weer bezig met een grootschalige bedelcampagne.

 

De 95 medewerkers van Wikipedia worden betaald door donaties van gulle gevers en sympathisanten, maar dat levert de laatste tijd kennelijk niet meer genoeg op om kostendekkend te blijven.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (5 votes)

TV recensies versus recensies in kranten

Degenen die regelmatig naar De Wereld draait door, Pauw & Witteman, RTL Boulevard en dat soort TV-programma's kijkt, zal het niet ontgaan zijn dat deze programma's regelmatig hun zendtijd vullen met verkapte reclame voor nieuwe boeken, cd's, tv-programma's en films.

Meestal wordt daarbij de maker uitgenodigd en is de berichtgeving éénzijdig en positief en positiever dan de recensies in kranten.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (2 votes)

Googleplus zal hoge ogen gooien!

Ik ben googleplus aan het testen. Mijn eerste reactie is. Google heeft goed nagedacht waarvoor een social media en netwerk tool bedoeld is!

Google plus heeft kringen waarin je andere google plus gebruikers kunt plaatsen.
Google plus heeft ook een kring "Volgen". Hierin plaats je mensen die je wilt volgen zoals je doet met Twitter. Jij ziet hun berichten wel, maar zij jouwe niet als je dat niet wilt.

Nog geen beoordelingen

Ik Vertrek (TV programma) aast op drama en mislukkingen

Onlangs zag ik weer een keer het TV programma "Ik Vertrek" waarin Nederlanders een nieuw bestaan proberen op te bouwen in het buitenland. Vaak beginnen ze een hotel, pension of bed & breakfast in Frankrijk, Italië of Spanje en stuiten daarbij op onvoorziene bouwproblemen, moeilijk te krijgen vergunningen, plaatselijke bureaucratie en gebrekkige medewerking van aannemers.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

De nieuwswind

Zoals de wind waait, waaien de bomen. De wind waait, de wind draait en soms is het windstil. ik zie behoorlijk wat gelijke kenmerken met het nieuws. Gisteren was Libië all over het nieuws. We zagen hoe Libische opstandelingen een stad innamen. We zagen het zielige gezicht van Jadaffi die uitkraamt dat de opstandelingen Al Quida strijders zijn die uitgeroeid moeten worden. de opstandelingen lieten we aan het woord. Zelf waren we het domste jongetje van de klas door onze helicopterstunt. De opstandelingen worden door de internationale gemeenschap volledig in de steek gelaten en moeten hun eigen boontjes doppen. De Russen en Chinezen zullen nooit een opstand steunen, dus een VN resolutie gaat er niet komen.

Nog geen beoordelingen

praatprogramma's en belangen

Gister keek ik weer eens de wereld draait door. En het viel me op dat dit soort programma's eigenlijk een carousel van een aantal bekende Nederlanders podium geeft. Arie Boomsma is er om de paar weken, dan is Jort Kelder er weer, dan Patricia Paay dan weer een politicus. Maar vooral bekende Nederlanders die hun waren slijten. Arie kwam een Fitness dvd aan de man brengen, Jort Kelder weer een programma. Reinout Oerlemans, John de Mol allemaal komen ze langs om hun waar te tonen. Koop dit, koop dat. Je denkt misschien dat je naar een praatprogramma aan het kijken bent, maar eigenlijk ben je aan het kijken naar een ordinair telsell programma onder een publiek sausje!

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti