kinderen

Rage: Fidget Spinner

Fidget Spinners zijn de nieuwste rage onder kinderen.

 

Fidget spinners of handspinners zijn kleine speeltjes. In het midden zitten kogellagers die je tussen duim en middenvinger houdt.
Om de spinner te laten draaien, geefje een zetje geven aan een van de twee, drie of vijf uitstulpingen (afhankelijk van het model). Dat zorgt ook voor een soort van zoemend geluid.

 

--

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.3 (14 votes)

GPS horloge voor kind

Een paar weken geleden heb ik een gps horloge voor mijn dochter gekocht. Een leuk hebbedingetje met o.a. de volgende functies:

 

- Locatiebepaling buiten door middel van GPS en/of LBS/UMT
GPS horloge kind- SOS-knop
- Geofence: elektronisch afzetgebied van 200 tot 2000 meter
- Wekker/alarm
- Bellen en gebeld worden
- SMS alert bij afdoen van het horloge
- Maakt gebruik van een micro-SIM-kaart (zelf bijkopen)
- bijbehorende app t.b.v. instellingen, locatie- en routebepaling

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (11 votes)

Kinderen in Sikkim, Noord-India

Foto van drie schattige kinderen in een klein dorpje nabij Lachen in Sikkim in Noord-India.

Childern Sikkim

 

Sikkim is sinds de jaren zeventig een deelstaat van India en ligt ingeklemd tussen Tibet, Nepal en Bhutan.

 

Lokatie

Lachen, Sikkim
India
27° 40' 45.7068" N, 88° 35' 40.8372" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (8 votes)

Belachelijk lage rente op spaarrekeningen voor kinderen

Waarom is de spaarrente voor de meeste spaarrekeningen voor kinderen zo belachelijk laag?

Ik heb me een paar jaar geleden al eens georienteerd op kinderspaarrekeningen, maar de rente die je toen kreeg, was zo ontzettend laag dat het geen zin had om via een speciale kinderspaarrekening te gaan sparen voor je kind. Bij de enkele spaarrekening die wel een redelijke (geen goede) rente had, was er sprake van verplichtingen van een vast inlegbedrag per maand en/of allerlei opnamebeperkingen danwel bonusregelingen waarbij de goede rente pas wordt uitgekeerd na X jaar sparen.

 

Diverse internetspaarrekeningen boden wel een goede rente, maar waren en zijn alleen te openen voor volwassen.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (7 votes)

Geen Happy meals meer bij McDonalds in San Francisco

Moeten we toch weer leren van de Amerikanen?

De Amerikaanse stad San Francisco gaat het Happy Meal verbieden. De wet gaat niet expliciet over de Happy Meal, maar die heeft de meeste impact. In San Fransisco mogen alleen Kado's gegeven worden bij eten die aan bepaalde voedingsvoorwaarden voldoet.

De McDonalds voedselwaren voldoen hier niet aan!

Op deze manier wil San Fransisco vetzucht bij kinderen Bestrijden. De stad is als eerste stad in de wereld een statement aan het geven dat ze het niet ok vinden om speelgoed weg te geven bij het ongezonde fastfood voedsel.

Het verbod gaat op 1 december 2010 in. Hopelijk zullen andere steden dit goede wetsvoorstel volgen, en wellicht Amsterdam wel?

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.6 (8 votes)

Mooi oranje

Prachtige foto van meisje in India in de oranje gloed van de zonsondergang.

Oranje

Meer schitterende foto's op www.omimages.net

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.6 (10 votes)

Foto van Nepalees meisje met zusje bij hun winkel

Lokatie

Nepal
28° 4' 35.5224" N, 84° 49' 41.9016" E

Foto van vrolijk lachend Nepalees meisje in een klein winkeltje op de weg (=trekking route) van Arughat Bazaar naar Soti Khola. Voor de locale bevolking de enige "weg" ter plekke, voor trekkers een onderdeel van de Around Manaslu trek of Ganesh Himal trekking in Midden-Nepal.

Het lieve meisje runde het winkeltje van haar ouders maar kon zelf amper regelen. Toen we iets bij haar kochten, gaf ze een willekeurig aantal briefjes van 5 rupees terug en toen we verbaasd keken, gaf ze er nog een paar. Echter, ze had al teveel teruggegeven. Enigszins beschaamd, maar dankbaar nam ze het teveel terugbetaalde weer in ontvangst.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (5 votes)

Nationale buitenspeeldag

Morgen is het nationale buitenspeeldag. Roept iets bij mij op, deze term. Heeft iets kunstmatigs. Bedacht door grote mensen. Uit de randstad, dat is een ding wat zeker is. Nickelodeon doet er ook aan mee en gaat op zwart van twee tot vijf morgenmiddag. De bedenkers van dit project, hebben die zelf kinderen? Zijn zij wel eens wezen kijken, in een willekeurig Nederlands dorp in juni op woensdagmiddag? Zaten de kinderen daar toen voor Nickelodeon? Antwoorden graag, gestaafd met cijfers. Ik, inwoner van zo’n dorp, zie ze namelijk niet, die tv kijkers. Wat ik wel zie en hoor op een veldje achter mijn huis is clubjes kinderen die bezig zijn met rennen, spelen, hangen, vechten, gillen, lachen, sporten, klimmen. Steeds weer een nieuw spel.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Rookverslaafde peuter in Indonesië

Bizar !  In Indonesië is het  2-jarige jochie Ardi Rizal rookverslaafd. Het ventje rookt veertig sigaretten per dag en wordt boos als hij geen sigaretten meer krijgt.
 

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (2 votes)

Kinderen bij Tarboche, Mount Kailash, Tibet

Tibetaanse kinderen Sagadawa festivalFoto van twee Tibetaanse kinderen bij Tarboche in de omgeving van de heilige berg Mount Kailash in Tibet.

Elk jaar komen er rond de volle maan in de maand mei vele Tibetaanse pelgrims naar Tarboche voor het Sagadawa festival. Tijdens dit festival wordt de geboorte, de verlichting en de dood van de Boeddha herdacht.

Mount Kailash is een heilige berg voor Hindu's, Boeddhisten, Bon en Jain. In de omgeving van deze berg ontspringen grote rivieren als de Brahmaputra, de Ganges en de Indus.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 1.5 (2 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti