De nieuwe hypotheek; een koekje van eigen deeg.

 Minister Blok heeft een nieuwe hypotheekconstructie bedacht. 

De constructie bestaat uit een 50% aflosbare hypotheek en 50% consumptief krediet.
Het verschil met de huidige constructies is dat deze 100% aftrekbaar zijn en de blokhypotheken maar 50%.

Dit betekent dus dat voor 50% van de lening gewoon de volle mep aan rente betaald moet worden. Daarnaast is dit een consumptief krediet en die hebben meestal een hogere rente dan een gewone hypotheek.

Wat is nu het voodeel van de Blok hypotheek-constructie dan voor de klant? Helemaal niets!
Dit is hartstikke ongunstig. Nooit je huidige hypotheek omzetten naar een blok-constructie, dan ben je een koekje van je eigen deeg aan het eten.

Voor wie is deze consturctie dan wel gunstig...u raad het al, voor de banken!
Op het moment dat u 50% middels een consumptief krediet geleend heeft en het aflosbare hypotheekdeel heeft afgelost, dan bent u aan hun verbonden.

Door de maar iets hogere rente van het consumptief en de lagere aflossing doordat het maar 50% betreft heeft u in het begin natuurlijk een lagere maandlast. Maar dit is natuurlijk niet een koekje, maar een heel brood van je eigen deeg! Je lost ook maar 50% af en voor de rest betaal je rente. Die rente voorspel ik dat je daar niet zo snel een lager rentevoorstel krijgt van de bank.

Ik begrijp niet dat deze constructie zonder veel verzet door de politiek is omarmd. Gelukkig heb ik mijn oude hypotheek gewoon!

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.6 (7 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti