Breng pensioen onder bij staat als staatsuitkering

 De pensioenen in Nederland zijn een groot probleem. 

Er zijn doodeenvoudig teveel oudere mensen die vinden dat zij recht hebben op een te hoog pensioen.
Als we op de huidige manier doorgaan is er onvoldoende pensioen voor de jongere generatie.

Ouderen hebben veel te weinig bijgedragen aan allereerst hun eigen pensioen en daarnaast eisen ze een veel te groot deel op ten opzichte van de huidige economische situatie en hebben zijn een pensioen op eindloon!

Waarom heeft een ex-bankdirecteur recht op een groter pensioen dan een ex-bankwerker?
Omdat hij meer betaald heeft? Maar hij heeft ook veel meer kunnen uitgeven. Zijn hele leven allerlei privileges gehad en goed kunnen leven.

Ouderen hebben veel te weinig betaald omdat de levensverwachting lager was, omdat in de goede tijden de pensioenpremie juist omlaag gebracht is en omdat ze veel te vroeg met pensioen zijn gegaan.

Jongeren moeten hierdoor meer premie betalen, langer werken en hebben daardoor minder profijt van hun pensioenuitkering.  Hoewel mensen ouder worden zegt dit natuurlijk niks over individuen.
De kans dat je aan je pensioen komt wordt doodeenvoudig kleiner als je langer moet werken. Daarnaast hebben jongeren ook nog eens alleen recht op middenloon pensioen.

Kortom het huidige stelsel geeft heel veel pensioendruk op de jongere generatie, terwijl zij nog maar moeten zien of ze er zelf gebruik van maken.

Daarnaast hebben pensioenfondsen momenteel meer dan 1000 Miljard in kas. Pensioenfondsen zijn in principe een speciaal soort beleggingsfondsen.

Mijn voorstel is om het huidige stelsel af te schaffen. De 1000 Miljard in een soort uitkeringsfabriek te storten waarbij 200 Miljard afgeroomd kan worden en kan gaan naar de huidige staatsproblemen.

Daarnaast iedere oudere bijna hetzelfde aan pensioen uit te keren. In principe op leeftijd ipv op laatstverdiende/middenloon uitbetalen. Hoe ouder, hoe minder.
Waarom moet een bankdirecteur meer krijgen? Hij woont vaak al in een groter huis, heeft vaak zijn hypotheek al afbetaald en heeft vaak ook nog een appeltje voor de dorst. 

Laat iedereen dezelfde pensioenpremie betalen, en geef iedereen recht op hetzelfde pensioen, een soort AOW+ wat zo'n 2000 euro per persoon is. Met dit geld kan iedereen in Nederland gewoon rondkomen.

Ik erger me groen en geel aan vakantieouderen die vinden dat ze recht hebben om nu te "genieten" terwijl wij hun vakantie in principe betalen. Solidariteit begint met respect voor elkaar. Ik heb weinig respect voor ouderen die er op hun 57ste uitgestapt zijn waarvoor wij jongeren tot hun 65ste eerst hebben moeten betalen. Daarna krijgen deze mensen pensioen waarvoor ze zelf veel te weinig premie betaald hebben, en dan nog wel op eindloon gebaseerd!

Korten van de pensioen is wat rechtvaardiger. Solidariteit binnen de oudere generatie is pas echt rechvaardig. Dus stoppen met pensioenfondsen en gebruik maken van de krachten en verbindingen die er zijn. 

Weg met het individuele pensioen en op naar solidariteit die houdbaar is!

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.3 (12 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti